Σχετικά με μας…..

Ζούμε μια οικονομική κρίση, που είναι επιφαινόμενο της  προϋπάρχουσας πολιτικής,  κοινωνικής και ηθικής κρίσης και, επομένως, και της ύφεσης των ανθρωπιστικών σπουδών.  Σε τέτοιο ζοφερό παρακμιακό τοπίο μόνη ελπίδα είναι η Παιδεία. Ειδικότερα στο σχολείο, με την ανθρωπιστική παιδεία, καλλιεργείται η θετική στάση των μαθητών ως προς τις αξίες του ανθρωπιστικού ιδεώδους, το οποίο εδράζεται στο κλασικό και ευρωπαϊκό πνεύμα. Έτσι, οι πολίτες του αύριο, με διευρυμένο τον πνευματικό ορίζοντα και οξυμένη την  ευαισθησία,  θα είναι ελεύθεροι, δημοκρατικοί, δημιουργικοί. Θα  έχουν αυτοσυνειδησία ατομικής, κοινωνικής, εθνικής ταυτότητας και ευθύνης  και συνάμα συνείδηση  πολυπολιτισμική και οικουμενική, ώστε να δομούν και να αποδομούν σχέσεις, στερεότυπα, ιδεολογίες, πρακτικές. Γι αυτό όλοι, δάσκαλοι και μαθητές έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο στο σχολείο του μέλλοντος και στον πολίτη του αύριο πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

O   ιστοχώρος αυτός δημιουργήθηκε ως μια προσπάθεια να διευρύνουμε την επικοινωνία και το εκπαιδευτικό περιβάλλον των μαθητών μας με σύγχρονο και ενδιαφέροντα τρόπο. Οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα και τους αρέσει η ενσωμάτωση των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία, λόγω των δυνατοτήτων που παρέχουν για επικοινωνία, έρευνα, δημιουργία εντός και εκτός τάξης.

Εδώ είναι ο τόπος συνάντησης και διάδρασης με τους μαθητές μας με κέντρο αναφοράς φιλολογικό εκπαιδευτικό υλικό, μαθητικές εργασίες και ανταλλαγή  απόψεων για θέματα εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά, κοινωνικά που απασχολούν μαθητές και συναδέλφους.

Κοντράρου Σταυρούλα – Administrator  ( skontrarou@gmail.com )

Αϊναλή Μαρίνα  ( mar2tom7@gmail.com )

Αληγιάννη Βαρβάρα ( aligianni.v@gmail.com )

Βαβαρούτα Τότα ( totavav@gmail.com )

 

Advertisements

3 Responses to Σχετικά με μας…..

  1. Ο/Η Dimitra Koutsougera λέει:

    Εξαιρετικό κείμενο και πολύ ωραίο λεξιλόγιο!

  2. Ο/Η Δήμητρα Πανοπούλου λέει:

    Εύστοχο κι εντυπωσιακό κείμενο!

  3. Ο/Η Παπασάββα Μαρίνα λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s